W Sercu Dzikich Mazur
informacja: +48 604 752 210

Specjalność kuchni

Jadło w klewińskim dworze

W dworze Klewiny jadało się suto i smacznie aby sił wystarczyło na dni pracowite i noce upojne.
W gospodarstwie naszym mamy sad, zbieramy ekologiczne maliny, jabłka, śliwki, grusze, wiśnie, orzechy i inne owoce z pól i lasów aby uraczyć gości bukietem smaków i zapachów wszystkich pór roku. Możesz też złowić w naszych stawach ryby lub skosztować znakomitej jagnięciny.
Podajemy tradycyjne i niewymyślne potrawy regionalne, wiejską mazurską kuchnię z własnych produktów i owoców. Możliwe jest też przygotowanie diety wegetariańskiej, co należy wcześniej uzgodnić.

Specjalnością kuchni klewińskiej są:

  • Jagnięcina pieczona po klewińsku
  • Karkówka ze śliwką
  • Bigos klewiński
  • Gulasz po mazursku
  • Karp po warmińsku
  • Plińce
  • Boczek pieczony
  • Ziemniaki pieczone z kminkiem
  • Chleb z własnego wypieku na zakwasie
  • Staropolski smalec z jabłkami i majerankiem
  • Naleśniki z malinami

Stół w Klewinach

W czasie pobytu gości dostępne non stop : herbata, kawa oraz soki ze świeżo zebranych ekologicznych owoców.